Εξωτερικό

3 Αυγούστου - 11 Αυγούστου 2021

Δυσκολία: Μέτρια

1η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΝΚΟΝΑ (ΕΝ ΠΛΩ)

Συγκέντρωση στην  πλατεία του ΟΣΕ και αναχώρηση στη 15:30μ.μ. για την Ηγουμενίτσα. Ύστερα  από μια όμορφη διαδρομή και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και  απόπλους για τη Ανκόνα στις 20.15 μ.μ. Στον ελεύθερο χρόνο σας στο πλοίο, μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής  και να  απολαύσετε ένα θαυμάσιο ταξίδι – κρουαζιέρα στην Αδριατική.  Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της Ανκόνα. Αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο αναχωρούμε για Μιλάνο. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πόλη που είναι για απόψε ο προορισμός μας. Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης, θα έχουμε μια μικρή ξενάγηση – περιήγηση και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφέ ή ένα υπέροχο παγωτό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη – τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΜΙΛΑΝΟ – ΣΑΜΟΝΙ – ΓΕΝΕΥΗ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε το ταξίδι μας με τελικό προορισμό για σήμερα την πόλη της Γενεύης. Ακολουθώντας μια υπέροχη πραγματικά διαδρομή και αφού περάσουμε το τούνελ του Mont Blanc, θα επισκεφτούμε το Chamonix-Mont-Blanc ή απλά Chamonix όπως είναι γνωστό και είναι γαλλική κοινότητα στο διαμέρισμα της Άνω Σαβοΐας στην περιοχή Ρον-Αλπ, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Στο Σαμονί τελέστηκαν οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί το 1924. Ο πληθυσμός της κοινότητας είναι 9.514 άτομα. Καθώς βρίσκεται κοντά στις κορυφές των Αιγκίγ Ρουζ και κυρίως της πλέον σημαντικής Αιγκίγ ντι Μιντί, το Σαμονί είναι ένα από τα παλαιότερα θέρετρα σκι στη Γαλλία. Η βόρεια πλευρά της κορυφής του Μον Μπλαν και συνεπώς η ίδια η κορυφή είναι τμήμα του χωριού του Σαμονί. Η κοινότητα του Σαμονί είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στους σκιέρ και τους λάτρεις του βουνού. Με έκταση 245 τ.χλμ., το Σαμονί είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα της ηπειρωτικής Γαλλίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γενεύη και φτάνοντας ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Η πόλη είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, μετά από τη Ζυρίχη. Πανέμορφη πόλη, κτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Θεωρείται σημαντική λόγω της παρουσίας πολυάριθμων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στην πόλη εδρεύουν πολλές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο εμπορίου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ : ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ - ΜΟΝΤΡΕ - ΒΕΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Λωζάνη. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα, τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τέλος το Φρούριο του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοντρέ. Ως σημαντικότερο αξιοθέατό του θεωρείται το κάστρο του Σιγιόν, που είναι χτισμένος μέσα στη λίμνη. Το Ελβετικό θέρετρο του Μοντρέ έχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία του 20ού αιώνα, καθώς εκεί υπογράφηκε η διεθνής συνθήκη για τη ρύθμιση του διάπλου (όπως μετονομάστηκε το δικαίωμα της αβλαβούς διελεύσεως των πλοίων στα στενά των Δαρδανελίων) από τη Μεσόγειο στον Εύξεινο Πόντο. Μετά, αναχωρούμε για τον τελευταίο μας προορισμό, τη Βέρνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ελβετίας. Κατά την περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση..

5η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Επόμενος και τελευταίος σταθμός η Ζυρίχη. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΝΤΟΥΖ - ΚΟΥΡ

Πρωινό και ξεκινάμε για  το μεγαλειώδες θέαμα της φύσης, τους καταρράκτες του Ρήνου,  που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και στη βάση σχηματίζει λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Έπειτα, θα εξορμήσουμε στην πανέμορφη λίμνη Κωστάντζα. Η λίμνη βρίσκεται στις βόρειες Άλπεις μεταξύ Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας σε υψόμετρο 395,23 μ. Το μέγιστο βάθος της είναι 254 μ. Ουσιαστικά η λίμνη απαρτίζεται από δύο ξεχωριστές λίμνες: την Άνω λίμνη (Obersee) και την Κάτω λίμνη (Untersee) οι οποίες ενώνονται μέσω του Ρήνου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Σέν Γκάλεν, την αγροτική πρωτεύουσα της χώρας με τα πανέμορφα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου και την πλατεία Μάρκπλατς. Η εξόρμηση μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε με την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, τη Βαντούζ. Η γραφική Βαντούζ κτισμένη σε μία όμορφη κοιλάδα κατά μήκος του Ρήνου και με πληθυσμό μόλις 5.500 κατοίκων, θυμίζει περισσότερο μία ήσυχη κωμόπολη παρά πρωτεύουσα κράτους. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια όπως το κοινοβούλιο και το ανώτατο δικαστήριο καθώς και το κέντρο της πόλης. Τέλος, θα καταλήξουμε στην πόλη Κουρ. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΚΟΥΡ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ) - ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ - ΣΑΡΟΝΟ (ΙΤΑΛΙΑ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας σας προτείνουμε προαιρετική βόλτα με το διάσημο Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιντ Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, καθώς περνάμε μέσα από δάση, βουνά και λίμνες. Αφού φτάσουμε στο Σαιντ Μόριτζ, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος  για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Σαρόνο της Ιταλίας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Σαρόνο. Το 1960 έλαβε το τιμητικό τίτλο της πόλης με προεδρικό διάταγμα. Ο τόπος είναι γνωστός για τα μπισκότα του αμυγδάλου (amaretti)  και το λικέρ (amaretto). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΣΑΡΟΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –ΤΡΙΚΑΛΑ

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε  στην πόλη μας.

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ***

Επιβάρυνση Μονόκλινου :

Επιβάρυνση Tετράκλινης Εσωτερικής Καμπίνας: €

Επιβάρυνση Δίκλινης Εσωτερικης Καμπίνας: €

Επιβάρυνση Δίκλινης Εξωτερικης Καμπίνας: €

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Ανκόνα - Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4 με WC και ντους

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και 1 δείπνο στο Σαρόνο

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 • Φόροι ξενοδοχείου

 • Τα checkpoint του λεωφορείου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR

 • Φ.Π.Α. 13%

 • Είσοδοι σε Μουσεία

 • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους

 • Tο αλπικό τρένο

 • Τα γεύματα, ποτά και ό,τι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.