Εσωτερικό

07 Δεκεμβρίου - 09 Δεκεμβρίου 2018

130€

Δυσκολία: Εύκολο

1η ΜΕΡΑ: Τρίκαλα - Αιτωλικό - Μεσολόγγι - Καλαμάτα

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 07:00 π.μ. Περνώντας από Καλαμπάκα, Παναγία, Εγνατία οδό, κάνουμε στάση περιφερειακά των Ιωαννίνων για καφέ. Διά μέσου Ιόνιας οδού θα περάσουμε από το Αιτωλικό, την «νερένια πόλη» όπως την αποκαλούν. Έπειτα φτάνουμε στο Μεσολόγγι, όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων (έξοδος του Μεσολογγίου). Ο Κήπος των Ηρώων βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Μετά την επίσκεψη μας στον Κήπο των Ηρώων, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Έπειτα, περνώντας από την καλωδιακή γέφυρα Ρίου – Αντίρριου και περιφερειακώς της Πάτρας θα καταλήξουμε στην Καλαμάτα όπου είναι ο τελικός μας προορισμός. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου Άφιξη αργά το απόγευμα – τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

καλαματα
2η ΜΕΡΑ : Καλαμάτα - Κορώνη - Μεθώνη - Πύλος - Καλαμάτα
Methoni
καστρο
πύλος

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Κορώνη με την αρχοντική της ομορφιά.  Ξεκινώντας από ανατολικά, η αμφιθεατρική Κορώνη, είναι μια παραλιακή κωμόπολη 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, φημισμένη για το βενετσιάνικο κάστρο της που δεσπόζει από πάνω της. Σήμερα, η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει επαρκείς τουριστικές υποδομές τις οποίες συνδυάζει με ένα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και πληθώρα αξιοθέατων. Το κάστρο της Κορώνης καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν περισωθεί και μαρτυρούν τον επιβλητικό του όγκο και το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μέσα στο κάστρο σώζονται, λαξευμένοι τάφοι, βενετσιάνικες στέρνες, τούρκικο χαμάμ και οι περίφημοι «θόλοι». Η θέα από τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, πολύ κοντά στο κάστρο, είναι εκπληκτική και περιλαμβάνει από τη μία το μεσσηνιακό κόλπο και από την άλλην το λιμανάκι της Κορώνης και την παραλία. Η πόλη χαρακτηρίζεται από πολύχρωμα σπιτάκια με κεραμοσκεπές και ξύλινα μπαλκόνια, στενούς δρόμους και αμέτρητες εκκλησίες, ενώ στο λιμάνι με τα ψαροκάικα και τα ιστιοφόρα, υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις. Όσο για την παροιμιώδη φράση «Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη», λέγεται ότι προέκυψε στην Τουρκοκρατία, όταν ο πασάς της Τρίπολης, για να ευχαριστήσει έναν θείο του, τον διόρισε μπέη στην Κορώνη κι αυτός με τη σειρά του έκανε τις χάρες των κατοίκων της, εξ’ ου και η περίφημη πια φράση.  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στην Κορώνη  αναχωρούμε  για τη Μεθώνη. Η Μεθώνη έχει σπουδαία ιστορική σημασία, γιατί, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, αποτέλεσε το μήλο της Έριδος για τους κάθε φορά δυνατούς των εποχών που προσπάθησαν να την κάνουν λιμάνι τους. Είναι πλούσια σε αρχαία μνημεία, καθώς και βυζαντινά, βενετσιάνικα και τούρκικα: εκκλησίες, τζαμιά, οχυρώσεις, ενώ σπουδαίο είναι το κάστρο της, που φτιάχτηκε από τους Ενετούς και είναι περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο και έχει έκταση 93 στρέμματα. Νότια του φρουρίου βρίσκεται ο πύργος Μπούρτζι, χτισμένος σε μία μικρή βραχονησίδα και συνδέεται με το κύριο φρούριο με μία γέφυρα με καμάρες. Στη Μεθώνη θα δείτε αρχοντικά που διατηρούν τα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής και θα βρείτε πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις. Αναχώρηση για Πύλο. Ιστορική κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα η Πύλος απλώνεται αμφιθεατρικά σε δύο υψώματα γύρο από το λιμάνι της στον όρμο του Ναβαρίνου. Η Πύλος διατηρεί παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και γνωριμία με το μέρος. Τέλος ολοκληρώνοντας την σημερινή μας εκδρομή   επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ : Καλαμάτα - Αρχαία Ολυμπία - Τρίκαλα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αρχαία Ολυμπία. Φτάνοντας θα ακολουθήσει ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου. Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αφού τελειώσει η ξενάγηση παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Δια μέσου της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου θα καταλήξουμε στην πόλη της Ναυπάκτου. Η Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη στον Κορινθιακό Κόλπο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό . Τέλος αναχωρούμε για τα Τρίκαλα δια μέσου Γαλαξιδίου, Ιτέας, Λαμίας και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στην πόλη μας.

αρχαια ολυμπια

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ***

130 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου : 50€

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 • Διαμονή στα ξενοδοχεία Pharae Palace 4* στην Καλαμάτα

 • Συνοδός του γραφείου μας

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Φόρος διαμονής (3€ κατ’ άτομο).

 • Φ.Π.Α. 24%

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Είσοδοι σε Μουσεία

 • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους

 • Eπιπλέον γεύματα

 • ό,τι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Leave a Reply