Εξωτερικό

23 - 26 Δεκεμβρίου 2017

195 €

Δυσκολία: Εύκολο

1η ΜΕΡΑ: : Τρίκαλα – Σόφια

Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ και αναχώρηση  στις  07:00 το πρωί  για τα σύνορα του Προμαχώνα. Περνώντας από Λάρισα, Κατερίνη, η πρώτη  στάση για καφέ και ξεκούραση θα πραγματοποιηθεί στον Κορινό. Συνεχίζοντας περιφερειακά της Θεσσαλονίκης προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα για να φτάσουμε στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον καθιερωμένο τελωνειακό έλεγχο, ελεύθερος χρόνος  στα καταστήματα  αφορολόγητων ειδών Duty Free για ψώνια. Στη συνέχεια αναχωρούμε  για την επίσκεψή μας στη μονή Ρίλα  και το μουσείο της Ρίλα, όπου θα έχουμε  την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα ανεκτίμητα κειμήλια του μοναστηριού. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για τη Νότια Ευρώπη. Τελειώνοντας συνεχίζουμε την πορεία μας  με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της  Βουλγαρίας  τη Σόφια.  Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

sofia4
Downtown-Sofia-Bulgaria-with-Christmas-decorations
2η ΜΕΡΑ : Σόφια - Φιλιππούπολη
alexander nevski
Plovdiv

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη Φιλιππούπολη. Η Φιλιππούπολη που είναι κτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου, επάνω σε επτά χαμηλούς λόφους μία από αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ρωμαϊκά θέατρα και αγορές, υπέροχα αρχοντικά του 18ου αιώνα και επιβλητικές εκκλησίες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Εδώ   θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την παλαιά πόλη, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, το Πάνθεον, την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση  της πόλης  ελεύθερος χρόνος για  φαγητό (εξ ιδίων) , να περπατήσετε στον πεζόδρομο, αλλά και να κάνετε τα για ψώνια σας . Επιστροφή στη Σόφια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : Χριστούγεννα 2017!!! Σόφια - Βίτοσα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και στη συνέχεια ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Σόφια και τα ενδιαφέροντα μνημεία της. Αρχικά σε κάποια εκκλησία της πόλης θα παρακολουθήσουμε την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Ακολούθως θα μεταβούμε για ξενάγηση  στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την Ρωσική εκκλησία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, το μνημείο των στρατιωτών, το Πανεπιστήμιο, τη Γέφυρα των Αετών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα Ρωμαϊκά μνημεία, την Αγία Σοφία και θα καταλήξουμε στον Ι.Ν. της  Αγίας Κυριακής. Στην συνέχεια ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της Σόφιας.  Σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες με το τελεφερίκ (κόστος ατομικό), θα επισκεφτούμε το επιβλητικό όρος Βίτοσα, όπου απλώνεται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και θα δούμε τη καταπληκτική θέα της πόλης από ψηλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Χριστουγεννιάτικο  ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

alexander nevski
Bulgaria Christmas in Sofia by setimes
4η ΜΕΡΑ : Σόφια - Σαντάνσκι - Τρίκαλα
σαντανσκι

Αφού πάρουμε το πρωινό αμέσως αναχωρούμε, ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής. Πρώτος μας σταθμός, θα είναι η όμορφη λουτρόπολη  Σαντάνσκι.  Είναι μια από τις καλύτερες λουτροπόλεις  της Βουλγαρίας με πλούσιες ιαματικές πηγές. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη, να περιπλανηθείτε στην αγορά της πόλης για ψώνια στο ανοιχτό παζάρι που λειτουργεί στον πεζόδρομο και για φαγητό.  Τελειώνοντας αναχωρούμε για τα σύνορα του Προμαχώνα. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις συνεχίζουμε την πορεία μας για Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες  ενδιάμεσες στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής , φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ***

195 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου : 60€

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο 4* Novotel με πρωινό σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια και 3 δείπνα μαζί με το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στις 25/12 (Δευτέρα)

  • Τις περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με επίσημο τοπικό ξεναγό

  • Συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α. 24 %.

  • Είσοδοι σε Μουσεία

  • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους

  • ό,τι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Leave a Reply